Blomkålssoppa med ostsmörgås och krasse
- 4 portioner
- advancerad
- Över 45 min
Ingredienser
500 g blomkål
1 hackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
2 dl vitt vin
5 dl grönsaksbuljong
1 tsk citronsaft
3 dl Matlagningsgrädde
8 skivor grovt rågbröd
100 g riven ost, Allerum Präst
1/2 dl Crème Fraiche
klippt smörgåskrasse
Smör
salt och peppar
Gör så här
”Svetta” blomkål, lök och vitlök i en gryta utan att det tar färg. Häll på vitt vin och reducera till hälften. Tillsätt buljong och grädde. Koka ca 20 minuter. Mixa soppan och sila
igenom den i en finmaskig sil. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
Blanda ost, crème fraiche och krasse i en mixer. Mixa ca 30 sekunder. Fördela massan på hälften av brödskivorna, lägg resten som lock, skär i trekanter och servera till soppan.
Tips!
Recept från Jakob Lells, bronsmedaljör Årets Kock 2006
soppor,vegetariskt