Blomkålssoppa med ost och spiskummin

  • 4 portioner
  • Medel
  • Max 30 min

Ingredienser

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 blomkålshuvud, ca 500 g
5 dl grönsaksbuljong
2 1/2 dl Mjölk, 3%
2 1/2 dl Mellan- eller Matlagningsgrädde
2 dl finriven ost, Allerum Präst
1 1/2 tsk spiskummin
salt och peppar

Till garnering:
chiliflakes
bladpersilja

Gör så här

Hacka löken och fräs i lite olivolja. Dela blomkålshuvudet och lägg i kastrullen. Häll på buljong, mjölk och grädde. Koka ca 20 minuter tills blomkålen är mjuk. Mixa med en stavmixer. Rör ner all ost utom 4 tsk som sparas till garnering. Smaksätt med spiskummin, salt och peppar. Garnera med en hög riven ost, lite chiliflakes och bladpersilja.

forratt,soppor,vegetariskt