Blomkålspizza
- 2 portioner
- Medel
- Max 45 min
Ingredienser
blomkålshuvud (ca 500 g)
2 dl riven Allerum Triple Cheese
2 ägg
½ tsk oregano
1 dl Crème Fraiche Gourmet Soltorkad
Tomat och Fetaost
3 msk riven Allerum Triple Cheese
30 g babyspenat
7 cocktailtomater
½ squash
Gör så här
Sätt ugnen på 250°. Skär blomkålen i mindre bitar och lägg i en mixer. Mixa tills blomkålen är i fina små bitar. Lägg i ost, ägg och oregano. Blanda runt. Lägg smeten på två plåtar med bakplåtspapper. Tryck ut till jämna bottnar med hjälp av en sked. Grädda i ugnen i ca 10 minuter. Ta ut och lägg på crème fraiche, ost och spenat. Halvera tomaterna och strö över. Hyvla squash tunt med
en osthyvel och lägg på. Ställ in i ugnen i ca 10 minuter till. Ta ut, krydda med peppar och lite flingsalt, skär i bitar – nu är det klart att äta!
Tips!
Det är också gott att toppa pizzan med lite god skinka eller salami.
huvudratt,vegetariskt
![](/images/image/1x1//wp-content/uploads/2020/04/20161122_Skaanemejerierne_smaklikt_17144.jpg?jwt=eyJhbGciOiJIUzI1NiIsInR5cCI6IkpXVCJ9.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.zjoGixPYJatC_klk3fgLJfxBhwqINgyFWX1aYLF0V3k)