Blomkålspizza

  • 2 portioner
  • Medel
  • Max 45 min

Ingredienser

blomkålshuvud (ca 500 g)
2 dl riven Allerum Triple Cheese
2 ägg
½ tsk oregano

1 dl Crème Fraiche Gourmet Soltorkad
Tomat och Fetaost
3 msk riven Allerum Triple Cheese
30 g babyspenat
7 cocktailtomater
½ squash

Gör så här

Sätt ugnen på 250°. Skär blomkålen i mindre bitar och lägg i en mixer. Mixa tills blomkålen är i fina små bitar. Lägg i ost, ägg och oregano. Blanda runt. Lägg smeten på två plåtar med bakplåtspapper. Tryck ut till jämna bottnar med hjälp av en sked. Grädda i ugnen i ca 10 minuter. Ta ut och lägg på crème fraiche, ost och spenat. Halvera tomaterna och strö över. Hyvla squash tunt med
en osthyvel och lägg på. Ställ in i ugnen i ca 10 minuter till. Ta ut, krydda med peppar och lite flingsalt, skär i bitar – nu är det klart att äta!

Tips!

Det är också gott att toppa pizzan med lite god skinka eller salami.

huvudratt,vegetariskt