Blomkålsmos med panerad torsk

  • 4 portioner
  • Medel
  • Max 45 min

Ingredienser

1 ½ blomkålshuvud
½ dl Crème Fraîche Gourmet Senap och Dragon

500 g torskfilé
1 ägg
1 dl ströbröd
1 dl vetemjöl
2 msk smör
salt
peppar

Gör så här

Dela blomkålen i mindre bitar och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt blomkålen rinna av ordentligt. Mixa blomkålen slät. Rör i Crème Fraîche Gourmet Senap och Dragon. Smaka av med salt och peppar.

Skär torsken i mindre bitar om de är väldigt stora. Knäck ägget i en djup tallrik och vispa lätt med gaffel. Häll ströbröd och mjöl i varsin djup tallrik. Krydda ströbrödet med salt och peppar. Vänd fisken först i mjöl. Sedan i ägg och sist i ströbrödet. Smält smöret i en stekpanna och stek fisken gyllenbrun på båda sidor. Servera fisken med blomkålsmos och sallad.

huvudratt