Belugasallad med Pannoumi
- 4 personer
- Lättlagat
- Max 30 min
Ingredienser
300g Pannoumiburgare, 4 st á 75g
1 msk olivolja
Sallad:
200g svarta linser
1 stor morot, strimlad
80g cocktailtomater
2 st avokado, mogna, tärnade
½ huvud salladskål, strimlat
40g späda skott och salladsblad
Dressing:
3 msk sötstark senap
3 msk mild vit vinäger
3 msk olivolja
3 msk rapsolja
1 nypa torkad dragon
Gör så här
Skölj linserna i kallt vatten och låt dem rinna av i en sil. Koka dem i rikligt med vatten i 15–20 minuter. Låt linserna koka sakta så att de inte spricker. Låt den sedan rinna av och kyl dem. Vispa samman senap och vinäger, slå i oljan med tunn stråle under vispning, smaka av med salt, peppar och eventuellt en nypa socker. Blanda linserna med grönsakerna och smaksätt med dressingen. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp salladen på tallrikar eller skålar. Hetta upp oljan i en stekpanna på medelhög värme och stek osten gyllenbrun, ca 1 minut på varje sida. Skär osten i bitar och servera den varm på toppen av salladen.
sallad
