Bärpaj med gräddfilsfyllning
- 8
- Medel
- Över 45 min
Ingredienser
Pajdeg:
1 dl hasselnötter
150 g Smör
1/2 dl socker
4 dl mjöl
1/2 msk vatten
1 ägg
Fyllning:
2 dl Vispgrädde
3 dl Gräddfil
3 msk florsocker
3 tsk vaniljsocker
sommarbär
Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Lägg nötterna i en mixer och
mixa fint. Dela smöret i bitar och lägg ner i mixern
tillsammans med socker och mjöl. Mixa samman
och tillsätt vatten och ägg. Tryck ut degen i en form
och ställ in i kylen i 30 minuter. Grädda pajskalet
i ugnen i 10 minuter. Låt pajskalet svalna. Vispa
grädden hårt tillsammans med florsocker och vaniljsocker.
Blanda till sist i gräddfilen. Lägg fyllningen
i pajskalet och toppa med färska bär.
efterratt
