Asiatisk kycklingklubba med gräddkokt salladskål

  • 4 portioner
  • Medel
  • Över 45 min

Ingredienser

4 kycklingklubbor
2-3 msk sweet chili
1 msk honung
1 pressad vitlöksklyfta
salt och peppar

Gräddkokt kål:
1 huvud salladskål
1 röd paprika
3 dl Vispgrädde
salt och peppar

2 skivor bacon eller sidfläsk

Gör så här

Lägg kycklingen i en ugnsfast form, salta och peppra och stek i ugn, 200°, 20-25 minuter. Rör samman sweet chili, honung och vitlök. Pensla kycklingen med blandningen efter halva stektiden och mot slutet av stektiden, så blir skinnet krispigt. Strimla salladskålen och paprikan. Krydda med salt och peppar och låt koka i grädden 10 minuter. Finhacka bacon och knaperstek det i torr stekpanna. Låt det rinna av på hushållspapper. Servera kycklingen på en bädd av gräddkokt kål och paprika. Strö knaperstekt bacon över.

huvudratt