Asiatisk köttfärssås

  • 4 portioner
  • Medel
  • Max 30 min

Ingredienser

300 g köttfärs
2 rödlökar
3 vitlöksklyftor
2 finstrimlade morötter
3 msk Smör
1 burk krossade tomater
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk koncentrerad mörk köttfond
1 1/2 dl Vispgrädde
1 bit färsk ingefära, ca 40 g
250 g brocccoli, gärna färsk
salt och cayennepeppar

Gör så här

Finhacka rödlök och vitlök. Fräs lök och morot i smör några minuter. Tillsätt färsen och stek under omrörning. Tillsätt tomater, salt, peppar, köttfond och grädde. Låt koka 10-15 minuter. Skala och finhacka ingefäran. Dela broccolin i små buketter. Fräs ingefära och broccoli i smör några minuter. Rör ner det i köttfärssåsen. Smaksätt med salt och cayennepeppar. Servera med t ex asiatiska nudlar.

huvudratt