Asiatisk fiskgryta

  • 4 portioner
  • Medel
  • Max 30 min

Ingredienser

400 g fisk i bitar, t ex lax, torsk och hoki
5 dl matlagningsgrädde
1/2 dl fisksås
6 dl vatten
1/2 finhackad rödlök
3 lime
2 krukor koriander
100 g sockerärter
1 dl jordnötter + extra till garnering
200 g glasnudlar
1 röd finhackad chili

Gör så här

Koka upp grädde, fisksås, vatten och rödlök. Riv limeskalet och lägg i och pressa sedan ner limesaften  i såsen. Lägg i fisken och låt sjuda i 7 minuter. Strimla sockerärterna på längden, grovhacka koriandern och finhacka jordnötterna. Sänk värmen och avsluta med att lägga i glasnudlar och sockerärter i 3 minuter.
Tillsätt koriandern. Häll upp i soppskålar och toppa med jordnötter och lite finhackad chili om hetta önskas.

huvudratt,soppor