Asiatisk fisk i paket

  • 4 portioner
  • Medel
  • Max 30 min

Ingredienser

4 portionsforeller eller annan fisk, 150 g per person
50 g Smör
2-3 vitlöksklyftor
4 cm färsk ingefära
1-2 färska chilifrukter
4 citrongräs
eller 2 limefrukter
2 dl Lätt Crème Fraiche
salt och peppar

Till servering:
jasminris

Gör så här

Bulta hälften av citrongräset försiktigt eller riv skalet av en lime och blanda med crème fraiche och ställ kallt till servering. Smörj fyra ark metallfolie. Lägg en rensad forell på varje ark. Fördela skivad vitlök, ingefära, chili och citrongräs eller pressad lime över fiskarna. Krydda med salt och vitpeppar. Klicka resten av smöret över fisken. Nyp ihop paketen (detta kan förberedas i god tid) och grädda i 200° i 20 minuter. Servera med limesås och jasminris.

huvudratt