Apelsin- och fikonsallad
- 4 portioner
- Lättlagat
- Max 30 min
Ingredienser
½ dl vatten
2 dl strösocker
½ tsk vaniljpulver
1 tsk ingefära
4 apelsiner
4 fikon
½ dl hasselnötter eller
pistaschnötter
2 dl Crème Fraiche
Gör så här
Häll vatten, socker, vanilj och ingefära i en kastrull. Låt puttra tills sirapen
tjocknar. Ta bort från värmen och låt svalna. Skala och skär apelsinerna i
filéer. Dela fikonen i kvartar. Lägg frukten på tallrikar. Rosta nötter i en
torr stekpanna och hacka grovt. Lägg en klick crème fraiche på frukten.
Strö över nötter och ringla på sirap.
Tips!
Lite svartpeppar ger fruktsalladen extra finess.
efterratt,jul
![](/images/image/1x1//wp-content/uploads/2020/04/SM_10089-scaled.jpg?jwt=eyJhbGciOiJIUzI1NiIsInR5cCI6IkpXVCJ9.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.OKL2dVxjcuC7JdD4caQ9iR3jbea7qx02in5ZchTUb6w)