Våra ostnyheter

Skånemejeriers Milda ostar -Hushållsost och Gräddost

Våra milda familjeostar har en självklar plats på det uppdukade matbordet. Lika passande till frukostmackan och mellanmålet såväl som på en härlig kvällsmacka. Osten är helt utan kanter och är därför extra enkla att hyvla. Sortimentet passar barnfamiljer som ser goda svenska råvaror och priset som viktiga faktorer vid val av ost. Detta är milda ostar med individuella smaker, gjorda på mjölk från kor som betar på södra Sveriges slätter.

2324538900006

Skånemejerier Hushållsost – mild & len med balanserad smak

Skånemejerier Hushållsost passar barnfamiljen perfekt med sin milda och lena smak och lätta syrlighet. Hushållsosten härstammar från 1200 talets gårdar där det ystades små runda hemostar.

 2324541200001

Skånemejerier Gräddost – mild & krämig med gräddiga toner

Gräddost är en populär ost både bland barn och äldre med sin milda, gräddiga smak och krämiga konsistens, den perfekta syrligheten balanserar upp smaken. Gräddost är också en ost med goda smält – och matlagningsegenskaper.

07393720091193_C1N1

Skånemejerier Svenska klassiker, riven ost av Präst, Herrgård och Grevé

Svenska klassiker, riven ost är en mild & frisk mix av Präst, Herrgård och Grevé. Osten är gjord på mjölk från kor som betar på södra Sveriges slätter. Ostmixen passar utmärkt till både varma och kalla rätter.

 

Skånemejerier Glimminge – Baron och Port salut

Vår ostfamilj har uppkallats efter medeltidsborgen Glimmingehus – borgen liksom osten, bär anor och traditioner från Medeltiden. I landskapet på Österlen och kring Glimmingehus har Skånemejerier samarbetat med mjölkbönder sedan lång tid tillbaka. Kor har betat i områden som då ägdes av grevar och baroner.

7393720091186_C1N1

Skånemejerier Baron– mellanlagrad & nötig

Vår Baron passar för både den lilla och stora familjen som ser god smak, hög kvalitet och svenskt ursprung som viktiga kriterier när de väljer ost. Det är en mellanlagrad ost med lätt nötig karaktär, gjord på svensk mjölk från kor som betar på södra Sveriges slätter.

7393720091179_C1N12324539500007_C1N1

Skånemejerier Port Salut – mild & aromatisk

Vår Port Salut passar för både den lilla och den stora familjen som ser smak, hög kvalitet och svenskt ursprung som viktiga kriterier när de väljer ost. Det är en mild lätt syrlig ost med aromatisk karaktär och mjukt gulröd yta. Gjord på svensk mjölk från kor som betar på södra Sveriges slätter.