Yoghurtgravad sill med ingefära och aprikoser
- 10 portioner
- Medel
- Över 45 min
Ingredienser
10 små sillfiléer
Lag:
5 dl vatten
1 dl ättiksprit, 12%
1 msk salt
Marinad:
75 g torkade aprikoser
5 cm gurka
2 dl Matyoghurt
1/2 dl pressad citronsaft
1 msk flytande honung
1/2 msk riven ingefära
1/2 tsk salt
1 msk strösocker
vitpeppar
Till garnering:
torkade aprikoser
dill
Gör så här
Dra skinnet av sillfiléerna. Lägg dem i lagen över natten. Hacka aprikoserna. Skala,kärna ur och tärna gurkan fint. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden och lägg ner filéerna. Låt marinera minst 3 timmar. Smaka av med salt, peppar och socker.
Garnera gärna med hackade aprikoser och dill.
Servera med t ex spistunnbröd.
forratt