Yoghurtgravad sill med ingefära och aprikoser

  • 10 portioner
  • Medel
  • Över 45 min

Ingredienser

10 små sillfiléer

Lag:
5 dl vatten
1 dl ättiksprit, 12%
1 msk salt

Marinad:
75 g torkade aprikoser
5 cm gurka
2 dl Matyoghurt
1/2 dl pressad citronsaft
1 msk flytande honung
1/2 msk riven ingefära
1/2 tsk salt
1 msk strösocker
vitpeppar

Till garnering:
torkade aprikoser
dill

Gör så här

Dra skinnet av sillfiléerna. Lägg dem i lagen över natten. Hacka aprikoserna. Skala,kärna ur och tärna gurkan fint. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden och lägg ner filéerna. Låt marinera minst 3 timmar. Smaka av med salt, peppar och socker.

Garnera gärna med hackade aprikoser och dill.
Servera med t ex spistunnbröd.

forratt