Vårvåfflor i gott sällskap

  • 4 portioner
  • Lättlagat
  • Max 30 min

Ingredienser

Våfflor
4 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
100 g smält smör
6 dl vispgrädde
2 ägg

Lakritsgrädde med hallon
3 dl Vispgrädde
2 tsk lakritspulver
3 msk strösocker
1 dl frysta hallon (tinade)

Choklad-och apelsingrädde
3 dl Vispgrädde
75 g mörk choklad
2 msk strösocker
½ apelsin (rivet skal)

Blåbärsgrädde
3 dl Vispgrädde
3 msk strösocker
1 tsk vaniljpulver
1 dl frysta blåbär (tinade)

Gör så här

Blanda samman mjöl, bakpulver och salt. Rör i smör, vispgrädde och ägg. Värm ett våffeljärn och lägg i en klick smör. Häll i smet och grädda till gyllenbruna våfflor. Servera våfflorna med olika varianter av grädde.

Lakritsgrädde med hallon
Vispa grädden med lakrits och socker. Mosa hallonen med en gaffel och blanda med grädden.

Choklad-och apelsingrädde
Vispa grädden med socker. Smält chokladen och blanda med grädden. Rör i apelsinskal.

Blåbärsgrädde
Vispa grädden med socker och vanilj. Mixa blåbären och blanda med grädden.

efterratt,frukost-mellanmal,smaratter