Sparrispaj med räkor

  • 6-8 portioner
  • Medel
  • Över 45 min

Ingredienser

4 dl vetemjöl
125 g Smör
75 g riven Allerum ost
1 ägg
1 krm salt
1 ½ msk vatten
3 dl Matlagningsgrädde
3 ägg
150 g riven Allerum ost
4 salladslökar
125 g sparris
65 g babyspenat
200 g skalade räkor
salt och peppar
2 dl Crème Fraiche
1 lime
2 msk hackad dill
2 msk röd rom
ärtskott

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Skär smöret i bitar och lägg ner i en matberedare tillsammans med mjöl, ost, ägg och salt. Kör tills det är en jämn deg. Häll i vattnet och blanda. Tryck ut degen i en form med avtagbara kanter. Nagga pajskalet med en gaffel och ställ in i kylen i 20 minuter. Grädda i 10 minuter. Vispa samman grädde och ägg. Rör ner den rivna osten i äggstanningen. Krydda med salt och peppar. Strimla salladslöken och skär sparrisen i bitar. Lägg spenaten i pajskalet och häll i äggstanningen. Lägg i salladslök, sparris och räkor. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Ta ut och låt svalna. Rör samman crème fraiche med rivet limeskal och dill. Smaka av med salt och peppar. Toppa pajen med klickar av fraiche, rom och ärtskott.

forratt,huvudratt,smaratter