Rabarbersnurra med vaniljglass och kokossmulor

  • 4 portioner
  • Medel
  • Max 45 min

Ingredienser

2 st rabarber
1 dl syltsocker
1 st stjärnanis
2 st rabarber
50 g frysta hallon
2 dl vatten
1 dl socker
2,5 dl mjölk
2,5 dl grädde
20 g glukos
1 st vaniljstång
120 g socker
1 st gelatinblad
100 g äggula
100 g smör
2 dl vetemjöl
2 msk socker
2 msk kokos

Gör så här

Rabarberkompott:
Skala och skär rabarbern i mindre bitar. Fräs i gryta och låt koka ihop till en god kompott med socker och kryddor. Inkokt rabarber: Skala rabarbern och skär den tunt på längden. Koka ihop en lag på vatten, socker och hallon. Slå lagen över rabarberbitarna och baka dem mjuka i ugn, 90°.

Vaniljglass:
Koka upp mjölken med grädden och glukosen. Skrapa i vaniljstången och hälften av sockret. Tillsätt de blötlagda gelatinbladen. Vispa upp äggulan med resten av sockret till en porös smet, slå mjölkblandningen över och sjud upp till 86°. Låt svalna och kör den i en glassmaskin.

Kokossmulor:
Blanda ihop allt till en smulig deg och baka av i ugn, 175°.

efterratt