Ost- och grönsakspannkaka

  • 4 portioner
  • Medel
  • Max 30 min

Ingredienser

Grundsmet:
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
6 dl Mjölk 3%
3 ägg
2-3 msk Smör

Fyllning:
1 dl riven ost, Allerum Präst
blandade grönsaker t ex paprika, broccoli och bladspenat

Gör så här

Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken samt äggen. Smält smöret och rör ned det i pannkakssmeten. Låt gärna smeten stå och svälla en stund.
Sätt ugnen på 200°. Fyll en rund eller avlång smord form med en bottenskyla av grönsaker. Slå på pannkakssmeten och strö riven ost över. Grädda pannkakan i 20 minuter. Servera gärna med sallad eller en skiva skinka.

huvudratt