Matiga muffins med fetaost och tomater

Ibland behöver man ett mellanmål för att hålla blodsockernivån och hungern på en stabil nivå, och bäst är om man kan finna ett bra och nyttigt alternativ.
Ett förslag är att göra matiga muffins som både innehåller fibrer, protein och antioxidanter som ger en bra mättnad och förhindrar att ditt blodsocker åker berg- och dalbana under dagen.

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Fördela 12 muffinsformar på en plåt. Blanda vetemjöl, rågmjöl, honung, salt och bakpulver i en skål. Gör fyllningen: Skär spenat och soltorkade tomater och smula ner fetaost i en skål. Smält smöret i en kastrull och låt svalna. Vispa ägg, mjölk och det smälta smöret i en tredje skål. Blanda ihop allt – äggblandning, torra ingredienser och fyllning. Fördela smeten i formarna. Toppa med pumpakärnor. Grädda mitt i ugnen cirka 25 minuter. Känn med provsticka så att muffinsen är torra i mitten.

Tips!

Två stora muffins (188 gram) täcker hälften av ditt kalciumbehov!

12 stMedelMax 45 min

Ingredienser

4 dl vetemjöl
2 dl rågmjöl
2 tsk bakpulver
1 msk honung
1 krm salt
6 st soltorkade tomater
150 g fetaost/getost
50 gram färsk spenat
2 ägg
3 dl mjölk
75 gram smör
pumpakärnor