Matiga muffins med fetaost och tomater

  • 12 st
  • Medel
  • Max 45 min

Ingredienser

4 dl vetemjöl
2 dl rågmjöl
2 tsk bakpulver
1 msk honung
1 krm salt
6 st soltorkade tomater
150 g fetaost/getost
50 gram färsk spenat
2 ägg
3 dl mjölk
75 gram smör
pumpakärnor

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Fördela 12 muffinsformar på en plåt. Blanda vetemjöl, rågmjöl, honung, salt och bakpulver i en skål. Gör fyllningen: Skär spenat och soltorkade tomater och smula ner fetaost i en skål. Smält smöret i en kastrull och låt svalna. Vispa ägg, mjölk och det smälta smöret i en tredje skål. Blanda ihop allt – äggblandning, torra ingredienser och fyllning. Fördela smeten i formarna. Toppa med pumpakärnor. Grädda mitt i ugnen cirka 25 minuter. Känn med provsticka så att muffinsen är torra i mitten.

Tips!

Två stora muffins (188 gram) täcker hälften av ditt kalciumbehov!

frukost-mellanmal