Juliga bullar med frukt och nötter

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Värm mjölken tills den är fingervarm. Smula jästen och lägg ner i en degbunke. Häll i mjölken och rör ut jästen. Lägg i smörbitar, ägg, socker, salt och kardemumma. Arbeta in mjöl tills degen blir smidig. Låt jäsa i 30 minuter. Hacka frukt och nötter. Rör smör, socker och kryddor. Blanda med nötterna och frukten. Ta upp och knåda degen lätt. Dela i två bitar. Kavla ut och bred på fyllningen. Rulla ihop och skär till bullar. Lägg i bullformar. Låt jäsa i ca 20 minuter. Pensla med ägg och strö över pärlsocker. Grädda bullarna i ca 7 minuter eller tills de fått en gyllenbrun färg.

24 styckenMedelÖver 45 min

Ingredienser

3 dl Mjölk
1 pkt jäst
100 g mjukt Smör
1 ägg
1 dl strösocker
1 tsk salt
2 tsk kardemumma
ca 12 dl vetemjöl
150 g Smör
1 dl strösocker
2 msk kanel
2 tsk ingefära
5 torkade fikon
4 dadlar
100 g valnötter

1 ägg
pärlsocker