Jordgubb- och rabarbermoussetårta

  • 10 bitar
  • Medel
  • Över 45 min

Ingredienser

300 g havrekex
200 g Smör
1 tsk kardemumma
6 gelatinblad
200 g jordgubbar
200 g rabarber
1 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljpulver
6 dl Vispgrädde
3 äggulor
2 dl Vispgrädde
hallon

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Krossa kexen i en mixer och blanda med smör och kardemumma. Mixa samman. Tryck ut till en jämn botten i en form med avtagbara kanter. Ställ in ca 10 minuter i ugnen. Ta ut och låt kallna. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Lägg jordgubbar, rabarber, socker och vanilj i en kastrull och koka upp så rabarbern smälter. Krama ur vattnet från gelatinet och rör ner i jordgubbs- och rabarberblandningen.
Ställ åt sidan och låt svalna lite. Vispa grädden och rör ner den och äggulorna i jordgubbs- och rabarberblandningen. Lägg bakplåtspapper längs kanten på insidan av formen och häll i moussen. Ställ kallt i minst 2 timmar. Ta ut och dekorera med vispad grädde och hallon.

efterratt