Inlagd aubergine

  • 6-8 portioner
  • Medel
  • Över 45 min

Ingredienser

1 dl ättika 12%
2 dl strösocker
3 dl vatten
2 lagerblad
7 kryddpepparkorn
½ aubergine
½ rödlök
1 morot
2 dl Crème Fraiche
1 lime
1 finhackad chili
2 msk hackad koriander
salt och peppar

Gör så här

Häll ättika, socker, vatten, lagerblad och kryddpeppar i en kastrull och låt koka upp. Skär auberginen i ½ cm tjocka skivor och skär sedan till lagom stora ”sillbitar”. Lägg ner auberginen i lagen. Skär löken och morötterna i bitar och lägg ner. Ställ in i kylen över natten. Häll av lagen från auberginen. Rör samman crème fraiche med skal och saft från lime, chili och koriander. Blanda i aubergine och smaka av med salt och peppar.

adventsbrunch,forratt,jul,smaratter