Hasselnötsmaränger

Toppade med frisk myntagrädde, luftig hallongrädde eller fluffig chokladgrädde.

Gör så här:

Sätt ugnen på 100°. Vispa vitorna hårt i en ren och torr skål. Vispa i sockret, lite i taget. Hacka nötterna och vänd ner i marängen. Klicka ut till små marängbottnar. Ställ in i ugnen i ca 90 minuter. Gör under tiden de tre olika smaksatta varianterna av grädde. Smält chokladen över ett vattenbad. Vispa grädden lätt och rör ner chokladen. Vispa grädden till hallongrädden. Mosa hallonen med en gaffel. Rör ner tillsammans med socker och vanilj. Vispa den sista grädden och riv i limeskal. Rör i socker, vanilj och mynta. Toppa marängerna med din favoritgrädde. Dekorera med färska bär och blommor.

10 portionerMedelÖver 45 min

Ingredienser

6 äggvitor
3 dl strösocker
1 dl hasselnötter
5 dl Vispgrädde
300 g mjölkchoklad
5 dl Vispgrädde
125 g hallon
2 msk strösocker
1 tsk vaniljpulver
5 dl Vispgrädde
3 lime
2 msk strösocker
1 tsk vaniljpulver
3 msk hackad
mynta
färska bär
ätbara blommor