Grevéfyllt kycklingbröst med varm potatis- och grönsakssallad

  • 4 portioner
  • Medel
  • Max 45 min

Ingredienser

150 g Allerum Grevé
4 stora skivor parmaskinka
20 g färsk dragon
400 g små färska potatisar
100 g sockerärtor
100 g små morötter
1 rödlök, finstrimlad
8 sparris
olivolja
rödvinsvinäger
dijonsenap

Gör så här

Skär osten i 4 stavar. Gör med ett vasst redskap hål i mitten av kycklingbrösten. Tryck in osten i hålen. Salta och peppra. Lägg dragonblad på kycklingbrösten. Klä in kycklingbrösten med parmaskinka och bryn dem i lite smör. Låt steka klara i ugn. Ansa och koka potatis, sockerärtor, sparris och morötter i saltat vatten med en klick smör i. Låt koka mjuka. Värm rödlöken i lite olivolja (tills löken mjuknat) och slå sedan på vinäger och ytterligare lite olivolja. Smaka av med dijonsenap, salt och peppar. Vänd ner grönsakerna i oljan och servera salladen till kycklingbrösten.

Tips!

Att dricka till: Château Mont-Redon eller Côte-du-Rhône

huvudratt