Friterade laxbullar

Krispiga små bullar med sötsyrlig sås och frasiga purjostrimlor.

Gör så här:

Skär laxen i bitar och lägg i en mixer. Skär kakao halva purjolöken i bitar och lägg i. Knäck i ägg. Riv i citronskal. Krydda med salt och peppar. Kör snabbt till en färs. Behöver inte bli helt jämn. Rulla till bollar och rulla dem i panko. Värm olja i en tjockbottnad kastrull och fritera bullarna tills de är gyllne. Lägg på en tallrik med papper. Strimla resten av purjolöken och fritera tills den fått färg och är krispig. Rör samman gräddfil, senap och dill. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp laxbullarna och toppa med den friterade purjolöken. Servera med såsen.

8 portionerMedelMax 45 min

Ingredienser

600 g lax
1 purjolök
1 ägg
½ citron
salt och peppar
3 dl panko
½ l frityrolja
½ purjolök
3 dl Gräddfil
2 msk dijonsenap med
honung
2 msk hackad dill