Fiskfilé i grön sås med pumpapuré
- 4 portioner
- advancerad
- Max 45 min
Ingredienser
600 g fiskfilé, t ex torsk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 purjolök
2 hackade vitlöksklyftor
2 msk Smör
1 dl hackad dill
1 dl hackad persilja
1 dl fiskbuljong
1 dl vitt vin
Pumpapuré:
1 liten pumpa, ca 700 g fruktkött
5 dl grönsaksbuljong
2 msk saft av citron
2 dl Crème Fraiche
2 msk riven pepparrot
salt och peppar
Gör så här
Börja med pumpapurén. Skala pumpan och gröp ur kärnorna. Skär fruktköttet i mindre bitar, koka dem i grönsaksbuljong och citronsaft tills bitarna känns helt mjuka, ca 10 minuter. Häll av kokspadet. Kör pumpaköttet till mos i matberedare. Häll tillbaks det i kastrullen och tillsätt crème fraiche. Koka ihop något, ca 5 minuter. Smaksätt med salt, pepparrot och svartpeppar. Strimla purjolöken, fräs den och vitlöken i smör i en traktörpanna. Strö över dill och persilja. Salta och peppra fiskfiléerna, lägg dem ovanpå det gröna. Blanda buljong och vin och häll det i pannan och låt sjuda under lock 5-10 minuter.
Servera fisken med pumpapuré och t ex kokt potatis.
huvudratt