Crème Caramel i glas

  • 8–10 små glas
  • Medel
  • Över 45 min

Ingredienser

1 + 1/2 + 1 dl strösocker
2 tsk pressad citronsaft
3 msk vatten
1 vaniljstång
2 1/2 dl Vispgrädde
2 1/2 dl Mjölk 3%
2 ägg
4 äggulor

Gör så här

Sätt ugnen på 150°. Koka 1 dl socker med citronsaft och vatten till guldgul
karamell. Häll snabbt karamellen i glasen. Dela vaniljstången på längden och koka upp den med grädden och mjölken och 1/2 dl socker. Dra kastrullen från värmen och låt dra i 10 minuter. Ta upp vaniljstången och skrapa ur den väl. Vispa 1 dl socker med ägg och gulor. Vispa ned den varma gräddmjölken i äggblandningen. Häll blandningen i glasen och ställ dem i en långpanna med vatten. Grädda i cirka 50 minuter eller tills crèmen stelnat. Låt svalna och förvara kallt en stund före servering.

efterratt