Belugalins- och quinoasallad med kyckling

  • 4 portioner
  • Medel
  • Över 45 min

Ingredienser

600 g kycklingfilé
2 dl Hjordnära gammaldags naturell yoghurt
0,5 g saffran
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
2 dl belugalinser
2 dl vit quinoa
1 buljongtärning
5 morötter
50 g Smör
1 apelsin
3 msk olivolja
3 msk vit balsamico
½ dl gula russin
½ granatäpple
½ dl hackad bladpersilja

Gör så här

Lägg kyckling i en påse. Häll i yoghurt och saffran. Pressa i vitlök. Krydda med salt och peppar. Blanda runt och låt dra i kylen i 20 minuter. Koka linser och quinoa i buljong enligt anvisningarna på förpackningen. Sätt ugnen på 200°. Skär morötterna i kvartar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Smält smör och riv i skal från halva apelsinen. Pensla morötterna med smör och krydda med salt och peppar. Ställ in i ugnen tills de börjar få färg. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och ställ in i ugnen i ca 30 minuter. Lägg upp linser och quinoa på ett fat. Häll över olja och balsamico. Pressa över saften från apelsinen. Krydda med salt och peppar och blanda runt. Lägg på morötter. Strö över russin. Halvera granatäpplet och banka ur kärnorna med hjälp av en slev. Strö kärnorna över salladen. Skär kyckling i bitar och lägg på. Avsluta med att strö över bladpersilja.

forratt,huvudratt,jul,sallad