Miljö och socialt ansvar

Vår vision: Det mest hållbara mejeriet i Sverige

 

Vi driver Skånemejerier med framtiden i sikte och vår vision är att bli det mest hållbara mejeriet i Sverige. Hållbarhet är ryggraden i vår strategi och affärsidé. Vi vill vara en del av lösningen på både branschens och samhällets gemensamma utmaningar genom att skapa näringsrika produkter som är bra för människan och miljön. I menyn till vänster kan du läsa mer om vårt arbete med miljö och sociala frågor.

Fem av FN:s globala hållbarhetsmål är Skånemejeriers ledstjärnor på vägen mot 2030. Dessa mål har valts ut för att det är där Skånemejerier kan göra störst skillnad för en hållbar utveckling.

 

 

 

Vår hållbarhetsredovisning

Hållbarhetsredovisningen för 2018 hittar du här. Där du kan läsa mer om vad vi har åstadkommit under 2018 och vad som ska göras för att bidra till en ännu mer hållbar framtid. Skånemejeriers hållbarhetsrapport är upprättad enligt årsredovisningslagens krav för hållbarhetsrapportering. Yttrande från Ernst & Young hittas här.

2018 Sustainability report in English

 

2017

Läs hela redovisningen för 2017 här Skånemejeriers hållbarhetsrapport är upprättad enligt årsredovisningslagens krav för hållbarhetsrapportering. Yttrande från Ernst & Young hittas här. (Hållbarhetsbokslutet för 2016 hittar du här.)

 2017 Sustainability report in English