En helt vanlig ovanlig dag

Under rådande coronakris är vår högsta prioritet att hålla igång produktionen av mejerivaror. Som lokal livsmedelsproducent blir vår roll extra viktig. Vi har ett ansvar gentemot våra bönder, kunder i alla led och framför allt mot den svenska befolkningen. Vi ska fortsätta att förse landet med färsk mjölk, grädde, yoghurt och kvarg - precis som vi gör varje dag året om.

Jag har full förståelse för att människor är oroliga. Hela världen känns upp och ner just nu. Därför ökar vi våra ansträngningar för att se till att allt förblir så vanligt som det bara är möjligt. Vi jobbar på, och fortsätter att leverera mat till butiker, skolor och sjukhus. Jag räknar med varenda en av mina medarbetare för att vi ska ta oss igenom den här turbulensen på bästa sätt.

Under de kommande veckorna vill vi ge dig en inblick i vår vardag här på Skånemejerier. Här fortsätter vi i full fart, när mycket annat är på paus. Det är precis som vanligt, samtidigt som ingenting känns riktigt som vanligt just nu. Helt vanliga ovanliga dagar på Skånemejerier, helt enkelt. Jag hoppas att du ska tycka om att lära känna några av de medarbetare som jag själv är så stolt över. De är fantastiska! Ta hand om er därute - och välkomna in till vår värld,

José Antonio Lalanda, VD Skånemejerier

EN_helt_vanlig_ovanlig_dagEN_helt_vanlig_ovanlig_dag

José Antonio Lalanda, VD Skånemejerier

Nyfiken på vad som händer en helt vanlig ovanlig dag hos oss? Följ oss på Linkedin !

JohnJohn

Ica Kvantum, Farsta, 08:50. Affärsutvecklare John laddar hyllorna med fruktyoghurt. Oftast är det butikspersonalen som fyller på men i dessa tider försöker vår säljkår vara extra behjälplig där det går. Försäljningen i dagligvaruhandeln har ökat de senaste veckorna så trycket är lite högre. Inte så dumt då att ha en John som hjälper till att rodda!

MattiasMattias

Malmö mejeri, 03:18. Mitt i natten, stämningen på topp – som den brukar vara i kylen. Mattias, som jobbat på Skånemejerier sedan -99 (wow!) kör på för fullt för att få ut morgonmjölk, juice och yoghurt till lastbilarna som ska lastas vid 4-snåret. Mycket som ska ut denna helt vanliga ovanliga dag på Skånemejerier. Tur att han har hjälp!

ForpackningForpackning

Malmö mejeri, 14:20. Här ser ni förmiddagens laguppställning på Förpackning avdelning 2. Mattias, Goran, Sofie, Mike, Daniel och Kadir har kämpat på med att förpacka kvarg, grädde och crème fraiche. Nu ska de gå av sitt skift, så får nästa supergäng ta över. En helt vanlig ovanlig dag på Skånemejerier!

BigganBiggan

Malmö mejeri 12:42. Å här har vi Birgit ”Biggan” i trucken. Lastar gods, lossar, tömmer sopor, håller gården ren. Viktigt underhåll, denna helt vanliga ovanliga dag på Skånemejerier. Innan jobbade Biggan i kylen, och dessförinnan rattade hon varor till Storhushåll. Så hon har gjort mycket hos oss på Skånemejerier, i lite drygt 22 år nu. Det tackar vi för!