Fakta om gården
Antal kor: 200 st
Producerad mjölk/år: 1 800 000 kg mjölk
Antal traktorer: 3 st
Övriga djur: Hästar, höns, vaktlar, hundar
Favoritmejeriprodukt: Ost

John och Carina Lyngö, Ekeröds Säteri

Jag som driver Ekeröds Säteri heter John. Här bor jag tillsammans med min fru Carina och vår son Wilhelm 7 år. Gården är gammal, den äldsta kända ägaren är från 1500-talet. Huset och stallarna är uppbyggda under 1760-talet och används fortfarande, men de är självklart ombyggda invändigt efter hand. När min far köpte gården på 50-talet var han en av de första att bygga om till lösdrift, alltså att korna får gå in och ut som de vill.
Vi har alltid haft hållbara kor här och vi är mycket intresserade av avel. Jag har sålt tjurar till semin och här på gården har vi ibland avelsauktion där vi ställer ut kor av Holsteinras. Det är som en utställning och innan den ska korna tvättas, borstas och klippas.
Både jag och Carina jobbar med korna. Det är ett omväxlande arbete och blir aldrig tråkigt. Man jobbar praktiskt men också teoretiskt då man ska fundera ut t.ex. foderstater eller avelsplanera.
Vi har förutom korna hästar och höns och vill ni bo på lantgård med djur så är ni välkomna hit. Se vår hemsida www.ekerod.com.