Fakta om gården
Antal kor: 35 st
Producerad mjölk/år: 370 000 kg mjölk
Antal traktorer: 2 st
Övriga djur: Hund, Katter, Häst
Favoritmejeriprodukt: Creme fraiche

Ronny Andersson

Jag som driver gården vid Hörjelsvägen heter Ronny. Här bor jag tillsammans med min fru Ann-Margreth. Vi har tre barn, Elna, Mats och Karin. Gården är en släktgård på Ann-Margreths sida. När vi flyttade hit hade det inte varit kor här sen 60-talet så vi startade upp en helt ny besättning. Vi har byggt upp kostammen efterhand och avlar på mjölkmängd och fin kvalitet på mjölken. År 2006 var jag uppe i Stockholm och fick guldmedalj för bra mjölk i över 23 år.
Att vara lantbrukare har både för och nackdelar. Så är det med allt och jag tycker att det är kul med variation så vi har både mjölkkor och en del växtodling. Vi odlar allt grovfoder till korna själva och så säljer vi raps och vete. Ann-Margreth jobbar på banken i Sjöbo men är med när det behövs på gården och håller på mycket i trädgården. Då är hunden Ebba alltid med.
Jag har ett stort intresse för veterantraktorer och har sex stycken. En favorit är min BM 55. Den gjorde vår son Mats i ordning så fint som projektarbete i gymnasiet på Skurup.