Fakta om gården
Antal kor: 45 st
Producerad mjölk/år: 470 000 kg mjölk
Antal traktorer: 5 st
Övriga djur: Katter, ponny
Favoritmejeriprodukt: Jordgubbsfil

Hans-Ingemar Gustavsson, Allansro

Jag heter Hans-Ingemar och har gården Allansro vid Österleden i Ystads kommun. Här bor jag tillsammans med min fru Carina sedan 1990, då vi tog över företaget efter mina föräldrar. Carina är lärare på Österportsgymnasiet i Ystad. Hushållet och trädgården sköts av henne – hon lagar god mat, vilket jag värdesätter högt!

Tillsammans har vi en son, Johan 21, och en dotter, Caroline 18. Caroline går på musikalgymnasium. På fritiden tävlar hon med sin ponny i hoppning. Johan är intresserad av lantbruk. Han gick på Bollerups lantbruksgymnasium och arbetar nu hos en grönsaksodlare i närheten. Han hjälper till hemma på gården så ofta han kan.

Gården ligger i ett stort växtodlingsområde i Österlens västra kant. Det är tradition här på gården att ha djur och mjölkproduktionsintresse. Jag började min yrkesbana som snickare, men har alltid velat bli bonde. Det är en utmaning att försöka få företaget att utvecklas och att ha fina djur. Jag har lyckats avla fram hållbara kor som lever länge. På det viset får jag en del kvigor som jag kan sälja. Kvigorna finns uppstallade hos min bror, som hjälper mig att ta hand om dem innan försäljning.