Fakta om gården
Antal kor: 150 st
Producerad mjölk/år: 1 250 000 kg mjölk
Antal traktorer: 3 st
Övriga djur: Katter, hund, igelkottar
Favoritmejeriprodukt: Egen mjölk

Harald Olsson, Sillaröds Gård

Här på Sillaröds Gård bor jag, Gunilla och min man Harald. Gården är mitt barndomshem och har tillhört familjen sedan 1914 då farfar köpte den. När vi tog över gården fanns här inga kor alls, så vi började från noll och köpte först in sex kor. Vi har bara röda (bruna) kor. Det blev så från början och sen fick vi så bra kontakt med SRB-föreningen så det har varit kul att fortsätta med dem. Vi har idag Skånes största besättning med SRB-kor.
Harald är uppvuxen på gård och när han var ung höll han på mycket med hästar och red. När jag växte upp var jag inte alls intresserad av lantbruket och skulle absolut inte gifta mig med en bonde! Men så träffade jag Harald och eftersom han var intresserad av kor blev vi tillfrågade om att ta över och sen har vi båda jobbat här.
Det är skönt att vara egen företagare och få styra över oss själva. Vi har två utflugna barn, Joakim och Alexandra. Joakim jobbar heltid här hemma på gården och har en dotter, Josefine. Hon brukar vara här mycket och är väldigt glad i kalvarna och katterna.
Varje år i mars åker vi iväg en vecka till Gran Canaria och under hösten brukar vi ta en vecka ute i Europa. En gång var vi på Island. Där är verkligen underbart med en helt fantastisk natur. Dit rekommenderar vi alla att åka – inte bara bönder!