Fakta om gården
Antal kor: 120 st
Producerad mjölk/år: 120 000 kg mjölk
Antal traktorer: 4 st
Övriga djur: Hund, katt, kanin
Favoritmejeriprodukt: Mjölk

Jan-Åke Nilsson och Jan Johansson, Ebbaröds Lantbruks AB

Vi som driver Ebbaröds Lantbruks AB heter Jan-Åke och Jan. Jag är gift med Jan-Åkes syster och vi har bott på varsin gård i närheten av varandra länge och samarbetar bra. Vårt AB bildades -98 och då byggde vi ett lösdriftsstall där korna går fritt och mjölkas i grop. På Jan-Åkes gård har vi mjölkkorna och småkalvarna och hos mig föder vi upp ungdjuren. Växtodlingen på gårdarna driver vi tillsammans. Vi hjälps åt med det mesta och båda brukar mjölka. Vi har även en halvtidsanställd och några skolungdomar som kommer och jobbar lite.
Vi bor uppe på åsen och här passar det bäst att odla vall och ha kor. Jag bor tillsammans med sin fru Ann-Kristin och har tre söner, Johnny, Anders och Fredrik och Jan-Åke bor tillsammans med Kajsa och deras två barn Linn och Joel.
Det är trevligt att vara arbetskamrater och att kunna dela idéer och beslut om driften. Jag är mer för aveln och Jan-Åke har hand om den ekonomiska biten. När man är två som delar på ansvaret är det lite lättare att ta semester och vara lite ledig.