Fakta om gården
Antal kor: 32 st
Producerad mjölk/år: 200 000 kg mjölk
Antal traktorer: 3 st
Övriga djur: får, katter och hundar
Favoritmejeriprodukt: ostkaka

Stefan och Petra Håkansson

Det är jag Stefan, och min fru Petra som driver gården sen 1990. Vi har också tre barn; Evelina 13 år, Dennis 11 år och David 10 år. Vi är fjärde generationen på min sida som äger gården och det känns roligt att få bära släkttraditionen vidare.

Jag är utbildad bonde och har ett stort intresse för miljön. Vi har blivit mer och mer miljömedvetna för varje år tycker jag och vi använder minimalt med gödning och kemikaliska bekämpningsmedel på gården. Vi odlar allt grovfoder själva på gården till korna och fåren.

Vi har 32 kor och 6 får på gården. Dessutom har vi flera katter och två hundar: Zeb och Manne, båda border collies. Förutom korna så har vi ett eget entreprenörsföretag som arbetar med schaktning och grundläggning och så har vi en skog som också hör till gården.

På fritiden är vi flera i familjen som är intresserade av att spela eller titta på fotboll. Lina gillar dock att sjunga och jag själv tycker det är avkopplande med luftgevärsskytte. Annars tycker vi om att vara ute på vår gård och i omgivningarna, det är avkopplande att bo på landet.