Sveriges första fruktyoghurt...

utan tillsatt socker eller andra tillsatser!

Det är inte så Bara att den äntligen är här! Bara är en krämig och fruktig yoghurt utan tillsatt socker eller andra tillsatser. Yoghurt, frukt och bär helt enkelt. Bara passar perfekt till frukost, mellanmål eller varför inte när som helst? Välj mellan solmogna hallon och jordgubbar eller mumsiga blåbär och björnbär!

Välkommen att smaka!

barabara

Självklart är Bara yoghurt gjord på svensk mjölk från gårdar i södra Sverige. Skåne bjuder på böljande rapsfält och öppna vyer. Tack vare det milda klimatet går korna ute på grönbete längre än i resten av Sverige. Oavsett var du befinner dig, ger Bara yoghurt en smak och känsla av vårt sydligaste landskap – Skåne.

Vanliga frågor och svar

Finns produkten i fler smaker?

Vi börjar med att lansera Bara i två smaker:  Hallon & Jordgubb och Blåbär & Björnbär. Vi kommer att fortsätta att arbeta med flera smaker och olika format,  så håll utkik i din butik!

Finns det större förpackningar?

Nej, just nu har vi enbart 1000 g /1L.

Hur mycket kostar produkten?

Rekomenderat pris är satt till 24,90, men det kan vara ett annat pris i din butik. Vi kan enbart rekommendera en prispunkt, sen är det upp till butiken att sätta sitt eget pris.

Vad gör ”Bara” hälsosam?

Bara yoghurt frukt och bär innehåller inget tillsatt socker och inga tillsatser. En naturlig produkt helt enkelt! Inga tillsatser i form av konsistensgivare (stärkelse, pektin), aromer, surhetsreglerande medel, färgämne, eller konserveringsmedel. Sötningen kommer enbart från frukt, d.v.s. ingen sackaros (strösocker) i sylten. Totala sockerhalten i Bara ligger 2-3 % lägre än annan ”vanlig” fruktyoghurt.

Är produkten laktosfri?

Nej, men kika gärna in på vårt laktosfria sortiment Måväl.

Hur mycket socker är det per 100 g?

Bara har inget tillsatt socker. Sockerarter (naturligt socker från frukt och bär) i Hallon & Jordgubb 9,6 %, Blåbär & Björnbär 9,8 %.

Innehåller produkten sötningsmedel?

Nej, det är 100% naturliga produkter.

Innehåller produkten mjölk?

Ja, 100% svensk mjölk!

Är det svenska råvaror?

Ja, mjölken är svensk, men inte bären.

Är produkten producerad i Sverige?

Ja, på vårt mejeri i Hjo!

Finns produkten som ekologiskt alternativ?

Nej, just nu finns Bara inte i ett ekologiskt alternativ,

Vilken är den genomsnittliga nivån av tillsatt socker inom yoghurt idag?

Hm.. ca 7-8 %!

Är ”Bara” en light-produkt? Varför inte?

Nej, för att en produkt ska anses som light ska det vara tillsatt sötningsmedel i den. Bara är fri från tillsatt socker och andra tillsatser.

Vilka andra tillsatser förutom socker finns vanligtvis i yoghurt?

Det är olika, men kan vara konsistensgivare (stärkelse, pektin), aromer, surhetsreglerande medel, färgämne, eller konserveringsmedel.

Vad är fördelarna med fruktsocker jämfört med ”vanligt” socker?

Fördelarna är att sockerarterna enbart kommer ifrån mjölken och frukten. Sockret är alltså inte raffinerat utan finns naturlig i råvarorna.

Ni skriver att ni har Inget tillsatt socker, men de totala sockerarterna är ändå nästan 10g/100g – nästan lika mycket som vissa fruktyoghurt. Är det bättre/mer hälsosamt att sockerarterna i en produkt kommer från frukt/bär än från vanligt vitt/raffinerat socker?

Majoriteten av forskare och dietister menar att för näringsämnen som t.ex. sockerarter som finns naturlig i en råvara så är den metabola effekten från hela livsmedlet (frukten) annorlunda än upptaget från de enskilda näringsämnena. Strukturer i den sammansatta råvaran kan förbättra växelverkan mellan näringsämnen i matrisen, vilket kan modifiera de metaboliska effekterna.

Vad betyder ”bara rena, naturliga råvaror” i praktiken?

Ingredienserna består bara av mjölkråvara och frukt i form av frukter, bär eller koncentrat av dessa. Det vill säga inget tillsatt socker eller sötningsmedel.

Innehåller ”Bara” någon yoghurtkultur?

Ja, den innehåller yoghurtkultur. För att få kallas yoghurt måste produkten innehålla levande yoghurtbakterier.