2012-12-24

A-yoghurt

Skånemejerier presenterar nu A-yoghurt, en nyhet fylld med samma goda och välgörande bakteriekultur som den populära A-filen. Den nya yoghurten finns i fyra goda smaker.

Skånemejerier laddar sin nya yoghurt med A - A som Acidophilus. Lactobacillus acidophilus är en av de mest använda hälsosamma bakteriekulturerna i mejeriprodukter och en känd huskur för många som vill få ordning på en orolig mage.

– A-fil har funnits i många år och blivit oerhört populär. 70 % av all filmjölk med nyttiga bakterier är A-fil. Det finns också en ökande efterfrågan på yoghurt, därför har vi gjort ett yoghurtsortiment med samma goda och välgörande bakterier som i A-filen, säger Marie Söderström, kategoriansvarig för fil och yoghurt på Skånemejerier.

I fyra goda smaker


A-Yoghurten finns i fyra goda smaker.

• Naturell – Mångsidig, mild och krämig
• Vanilj – Ljuvligt rund och god
• Jordgubb & Smultron – Sommarsmak året runt
• Björnbär & Blåbär – Skogens mörka favoriter

Som alla Skånemejeriers goda mejerivaror är A-yoghurten gjord på mjölk från gårdar i Skåne och Sydsverige där korna har det bra och får gå ute flera månader om året.

Fråga oss på Facebook om i vilken butik på din ort som du kan hitta A-yoghurt.

Fakta

Lactobacillus acidophilus är en mjölksyrabakterie som finns naturligt i kroppens tarmflora. Det är en “snäll” bakterie som använder mjölksockret laktos som energikälla och omvandlar det till mjölksyra. Den verkar i tunntarmen och anses motverka störningar i tarmfloran. Bakterien är en del av den goda flora som hindrar främmande, sjukdomsalstrande bakterier att ta överhanden.
Förutom Lactobacillus acidophilus innehåller A-Yoghurt också en levande yoghurtkultur som hjälper till med nedbrytningen av laktos i tarmen, vilket är gynnsamt för personer som har svårt att tåla laktos.

|