Den nya tidens mejeriprodukter

Vi vill att du ska må bra och ha ork att göra allt det där du vill. Våra LC+ produkter har max 3 % kolhydrater, är utan tillsatt socker och laktosfria. Utöver alla näringsämnen som finns i vanliga mejeriprodukter har vi tillsatt extra D-vitamin. De innehåller också extra mycket protein*, som är bra för musklerna när man tränar mycket. Testa LC+ som yoghurtkvarg och drickkvarg i flera goda smaker.

*Jämfört med andra yoghurtprodukter.

Våra LC+ produkter

LC+ Yoghurtkvarg 500g bägare
Tahiti Vanilj, 500 g
Jordgubb & Lime, 500 g
Citron, 500g
Ananas & Kokos, 500g

LC+ Yoghurtkvarg 250g bägare
Smultron & Fläder, 250g
Passion & Vetegräs, 250g
Rabarber & Vanilj, 250g

LC+ Drickkvarg 350ml flaska
Blåbär/acai
Vattenmelon/granatäpple

Frågor och svar LC+

Fråga: Hur sker tillverkningsprocessen för Low Carb yoghurtkvarg och drickkvarg? Är det samma process som för laktosfritt?

Svar: Det är ungefär samma sorts grundprocess som för laktosfritt, dvs mjölken filtreras. För Low Carb har vi dock lite andra inställningar vilket gör att vi tar bort mer laktos (50% istället för 40% på laktosfritt) samtidigt som proteinet koncentreras upp. Efter filtrering tillsätts grädde till rätt fetthalt och enzymet laktas vilket spjälkar laktosen till sockerarterna glukos och galaktos. Slutligen homogeniseras och pastöriseras mjölken och vitamin D tillsätts. Mjölken används sedan som utgångsmaterial för att göra yoghurtkvarg och drickkvarg (vilket tillverkas på traditionellt vis).

Fråga: Vilka sockerarter bryter man ner laktosen i?

Svar: Glukos och galaktos.

Fråga: Hur mycket aspartam innehåller den smaksatta drick- och yoghurtkvargen?

Svar: 8,4 mg/kg produkt vilket är väldigt lite.

Fråga: Varför har ni aspartam i?

Svar: Vi har aspartam i våra smaksatta Low Carb produkter för att vi max vill att det ska vara 3 % kolhydrater, men de ska ändå smaka gott. I LC-produkterna har vi fokuserat på att komma så lågt ner i kolhydrater och socker som möjligt. Därför har vi inget tillsatt socker i de smaksatta produkterna i LC-serien.

Fråga: Är aspartam farligt? Upptill vilka mängder är det ofarligt? Vad är ADI?

Svar: Aspartam är enligt EFSA (=Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet) och SLV (= Statens Livsmedelsverk) ofarligt. ADI = Acceptabelt dagligt intag anger hur mycket en person kan äta av en tillsats per dag och varje dag under sin livstid. För aspartam är ADI 40mg/kg kroppsvikt. Exempelvis kan en vuxen person på 70 kg dricka mer än 25 kilo LC+ Drickkvarg per dag och fortfarande ligga under ADI.

Fråga: Varför är produkterna inte nyckelhålsmärkta?

Svar:Våra produkter innehåller sötningsmedel och får därför inte nyckelhålsmärkas.

Fråga: Vad är skillnaden mot Lindahls kvarg? Är det samma recept? Är protein och kolhydratmängden detsamma?

Svar: Nej, det är inte samma recept. Low Carb Yoghurtkvarg innehåller även lite yoghurt, vilket ger en len och mjuk känsla, och har lägre protein- och kolhydratmängd än Lindahls. Low Carb är vidare alltid laktosfri (Lindahls har laktosfria varianter) och Skånemejeriers produkter är alltid baserade på svensk råvara, medan Lindahls har några som produceras med svensk råvara och andra som köps in.