Skånemejeriers kosläpp 2016

Precis som vi längtar korna efter solen, dofterna och det spirande gröna gräset. När ladugårdsdörren öppnas då bär det av… Korna hoppar, gör krumsprång och spritter av lycka. Det är ett fantastiskt skådespel.

Kom och besök ett av våra kosläpp. Vi kan garantera att vårkänslorna smittar av sig!

Nordvästra Skåne

På Bjärsgård i Klippan släpps korna den 7 maj kl.11.00.
Vad händer på gården? Kom och titta på kosläppet, maskiner, veterantraktorer och olika slags kor på gården. Förutom ponnyridning, tipsrunda och halmhoppning kommer det även finnas försäljning av grillad korv och glass. Barnen bjuds på mjölk så långt lagret räcker.
Adress: Bjärsgård 1113, 264 91 Klippan
Hitta hit

Gå till hemsidan

På Karindals gård i Ängelholm släpps korna den 23 april kl.11.00.
Vad händer på gården? Förutom kosläppet så kommer det att finnas försäljning av fika och grillad korv. Bilparkeringen på 50 kr går oavkortat till fotbollsföreningen, som också kommer att ta hand om publiken under kosläppet. Barnen bjuds på mjölk så långt lagret räcker.
Adress: Starbyvägen 5, 262 95, Ängelholm.
Hitta hit


Centrala Skåne

På Svalöfs gymnasium släpps korna ut den 20 april kl. 10.00.
Barnen bjuds på chokladmjölk och kanelbulle så långt lagret räcker. Det kommer vara öppet i smådjursstallarna och i djurparken. Det blir även maskinvisning, halmhoppning och så kommer Kalvin på besök. Om barnen vill kan de passa på att lämna sina nappar i nappträdet hos kalvarna.
Adress: Rönnebergsvägen 8, 268 34 Svalöv.
Hitta hit

Sydvästra Skåne

På Nils Holgersson gymnasiet i Skurup är kosläppet i år lördagen den 16 april. Korna släpps i två omgångar: kl. 11.30 samt kl. 13.30. Gården är öppen mellan kl. 9.30 –16.00 och skolan visar då också upp sina utbildningar.
Förutom kosläppet kommer det finnas försäljning av grillad korv, foodtrucks, ponnyridning, traktoråkning, prova-på-maskiner samt olika djur att titta på och klappa om man vill. Skånemejerier är på plats och ni kan träffa Kalvin som bjuder barnen på chokladmjölk så långt lagret räcker. Har ni frågor till en bonde eller en ostmästare? Vill ni prata miljö och hållbarhet, återvinning med Tetra-Pak, smaka ost och hänga en stund med oss är ni hjärtligt välkomna!! Missa inte vår tävling “Dekorera en ko”.

Gå till hemsidan
www.nilsholgerssongymnasiet.se
Adress: Skurup 4860, Väg 755 (Landsvägen mot Skivarp)
Hitta hit

Sydöstra Skåne, Österlen

Torsdagen den 5 maj kl 11.00 släpper Bollerup Naturbruksgymnasium ut korna på bete.
Vad händer på gården? Barnen bjuds på chokladmjölk och kanelbulle så långt lagret räcker. Kaffe, grillad korv mm kommer att finnas till försäljning. Det kommer att finns möjlighet att se på djuren, provsitta en traktor eller varför inte en tröska. Det kommer även att finnas information om skolans utbildningar.

Gå till hemsidan www.bollerup.se

Adress: Bollerup Naturbruksgymnasium, Bollerup, 273 94 Tomelilla
Hitta hit

Nordöstra Skåne

På Önnestadsgymnasiet släpps korna den 22 april kl.10.00.
Förutom kosläppet bjuder vi på en mindre fika med chokladmjölk från Skånemejerier så långt lagret räcker. Det finns möjlighet att träffa våra djur, åka hölass, titta på kalvar, ponnyridning, provsitta en traktor och andra trevliga aktiviteter. Dessutom kommer Kalvin på besök.
Adress: Skolgatan 37, 291 73 Önnestad.
Hitta hit

På Trolle Ljungby Gods släpps korna ut den 15 maj kl 11.00.
Förutom kosläppet finns det möjlighet att provsitta traktorer, besöka Charlis Brygghus, ponnyridning och andra roliga aktiviteter. Vi kommer att ha öppet i Viltboden och har försäljning av grillad viltkorv, grillgris, öl och must från bryggeriet, choklad från Minas Chokladstudio, kaffe och glass m.m. Barnen bjuds på mjölk så långt lagret räcker. Allt i vacker slottsmiljö.
Adress: Trolle Ljungby Gods, Trolle Ljungbyvägen 293, 290 34 Fjälkinge.
Hitta hit

Gå till hemsidan www.trolleljungby.com
Trolleljungbys Facebooksida

Blekinge

På Björketorps Gård i Johannishus släpps korna den 24 april kl.11.00.
Förutom kosläppet finns det möjlighet att provsitta traktorer, åka hölass, ponnyridning och andra trevliga aktiviteter. Det kommer finnas försäljning av grillad korv/hamburgare, kaffe och självklart gårdens hemgjorda glass. Se hur korna mjölkas i en mjölkrobot. Barnen bjuds på mjölk så långt lagret räcker. Parkeringsavgift 20:- går oavkortat till Fredriksbergs bandyklubb.

Gå till hemsidan
www.bjorketorpsgard.se
Adress: Björketorps Gård, 372 95 Johannishus.
Hitta hit

På Naturbruksgymnasiet i Bräkne-Hoby släpps korna den 16 april kl.11.00. Gården är öppen mellan kl. 9.00–14.00.
Förutom kosläppet finns det möjlighet att åka hölass bakom traktor, ponnyridning, provsitta traktorer och mycket mer. Det bjuds på mjölk och bulle så långt lagret räcker. Det finns försäljning av fika, grillad korv och hamburgare. Parkeringsavgift 20:- går oavkortat till Lions.
Adress: Gamla Riksvägen 61, 372 62 Bräkne-Hoby.
Hitta hit

Västergötland

På gården Runneberg utanför Skövde startar betessläppet kl. 11.00 den 30 april med att hönorna får springa ut. Kl. 12.00 är det kossornas tur.
Vad händer på gården? Provsmakning av goda produkter, ponnyridning, lokala utställare och sopp- och kaffeservering. Det är skyltat från Igelstorp och Fjället.
Adress: Jonas och Anders Lantbruk AB, Runneberg 1, 541 92 Skövde 
Hitta hit

Östergötland

Hjärtligt välkomna på kosläpp på Öjeby Gård den 7 maj! Gården är öppen kl 10.00 –14.00 och se de lyckliga korna skutta ut på grönbete kl 11.30.
Förutom kosläppet finns möjlighet att åka hölass, provsitta gårdens maskiner, klappa kor och kalvar, hoppborg på bondens vis och andra trevliga aktiviteter. Även en gårdsmarknad med lokala leverantörer och försäljning av grillad korv och hamburgare, kaffe, dryck och glass. Vi kommer att bjuda på mjölk. Parkeringsavgift 20:-
Adress: Öjeby 1, 585 62 Linghem 
Hitta hit

Öjeby gårds Facebooksida