Kreolsk gryta

6 portioner
medel
max 45 min

Ingredienser

1 kg fläskfilé
2 stora eller 4 små starka,
smakrika korvar
200 g syltlök
och 1 dl av spadet
200 g svarta oliver
1 strimlad röd paprika
1 dl hackad ättiksgurka
5 dl Vispgrädde
1 msk vetemjöl
1 tsk mejram
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar

Betyg:

Antal röster: 89

Ingår i kategorierna

Huvudrätt, Grytor & röror, Höst

Gör så här!

Putsa filén och skär den i tjocka skivor som bultas lätt med handen. Skär korven i skivor och bryn dem i en tjockbottnad gryta. Ta upp korvskivorna, lägg dem åt sidan och bryn köttet i korvfettet. Krydda med salt, peppar och mejram. Strö över mjölet och tillsätt syltlöken. Dela oliverna på mitten. Tillsätt oliver, paprika och gurka. Häll över grädden och låt koka ca 10 minuter. Späd med vatten till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna med pressad potatis och en sallad.

Prenumerera på våra recept till din e-post eller följ oss på Facebook och Twitter.

Källa: Smakligt 2008
Receptet innehåller följande produkter från Skånemejerier
Vispgrädde

Senaste krögarrecepten

Pot au Feu på Bosarpskyckling och kryddig korv Limemoussetarte med karamelliserade äppelskivor och mynta Pulled pork med barbecuesås, tomatsalsa och vinägerkokt spetskål Rock n' Roll-burgare med Bloody Mary-salsa, coleslaw och hemmagjorda Ansjovisbakelse med rödlöksmarmelad och surdegskrutong Citronmarinerad grillad lax med kaviar- och rödlökssås Berlinermunkar med vaniljglass och stekt Ingrid-Marieäpple Chokladmousse med plantainchips samt torkade frukter och nötter Vaniljscones med jordgubbssylt och vispad grädde