Köttfärsgratäng

4 portioner
lättlagat
max 45 min

Ingredienser

300 g pasta
1 morot
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
500 g nötfärs
500 g krossade tomater
2 soltorkade tomater i olja
1 tsk honung
1,5 msk oxfond
3 msk tomatpuré
2 tsk basilika
3 dl Crème Fraiche
100 g riven Allerum Präst
salt
svartpeppar

Betyg:

Antal röster: 13

Ingår i kategorierna

Huvudrätt, Gratänger, Ugnslagat

Gör så här!

Sätt ugnen på 200°. Koka pasta. Skala morot, lök och vitlöksklyftor. Hacka löken och riv moroten. Stek morot, lök och vitlök ett par minuter. Tillsätt köttfärsen och bryn tills köttet är genomstekt. Tillsätt krossade tomater, hackade soltorkade tomater, honung, oxfond, tomatpuré och basilika. Smaka av med salt och peppar. Lägg köttfärssåsen i en gratängform och lägg pastan ovanpå. Blanda ner osten i crème fraichen. Smaka av med salt och peppar. Klicka på crème fraichen och ställ in gratängen i ca 20 minuter i ugnen.

Receptet innehåller följande produkter från Skånemejerier

Senaste krögarrecepten

Pot au Feu på Bosarpskyckling och kryddig korv Limemoussetarte med karamelliserade äppelskivor och mynta Pulled pork med barbecuesås, tomatsalsa och vinägerkokt spetskål Rock n' Roll-burgare med Bloody Mary-salsa, coleslaw och hemmagjorda Ansjovisbakelse med rödlöksmarmelad och surdegskrutong Citronmarinerad grillad lax med kaviar- och rödlökssås Berlinermunkar med vaniljglass och stekt Ingrid-Marieäpple Chokladmousse med plantainchips samt torkade frukter och nötter Vaniljscones med jordgubbssylt och vispad grädde