Köttfärsgratäng

4 portioner
lättlagat
max 45 min

Ingredienser

300 g Gratäng Crème Original
300 g pasta
1 rödlök
3 vitlöksklyftor 
1 morot 
500 g nötfärs 
500 g krossade tomater 
2 soltorkade tomater i olja 
1 tsk honung 
1,5 msk oxfond 
3 msk tomatpuré 
2 tsk basilika 
salt 
svartpeppar 

Betyg:

Antal röster: 13

Gör så här!

Sätt ugnen på 200 grader. Koka pasta om du inte redan har färdigkokt. Skala morot, lök och vitlöksklyftor. Hacka löken och riv moroten. Stek morot, lök och vitlök ett par minuter. Tillsätt köttfärsen och bryn tills köttet är genomstekt. Tillsätt krossade tomater, hackade soltorkade tomater, honung, oxfond, tomatpuré och basilika. Smaka av med salt och peppar. Lägg köttfärssåsen i en gratängform, lägg pastan ovanpå och bred till sist på Gratäng Crème. Gratinera i ca 20 minuter.

Receptet innehåller följande produkter från Skånemejerier
Gratäng Crème Original

Senaste krögarrecepten

Pot au Feu på Bosarpskyckling och kryddig korv Limemoussetarte med karamelliserade äppelskivor och mynta Pulled pork med barbecuesås, tomatsalsa och vinägerkokt spetskål Rock n' Roll-burgare med Bloody Mary-salsa, coleslaw och hemmagjorda Ansjovisbakelse med rödlöksmarmelad och surdegskrutong Citronmarinerad grillad lax med kaviar- och rödlökssås Berlinermunkar med vaniljglass och stekt Ingrid-Marieäpple Chokladmousse med plantainchips samt torkade frukter och nötter Vaniljscones med jordgubbssylt och vispad grädde