Ost- och chokladpraliner

  • 20
  • Medel
  • Max 45 min

Ingredienser

100 g mörk choklad, 72 %
100 g ost, gärna mellanlagrad
(smakstyrka 6)
2 msk flagad, rostad mandel
lite fint strimlat apelsinskal
flingsalt
citrontimjan till dekoration

Gör så här

1. Smält chokladen i vattenbad och låt svalna något.

2. Skär osten i små tärningar och stick ner en tandpetare. Doppa osten i choklad och ställ på smörpapper. Strössla på mandel, apelsinskal och pyttelite flingsalt. Ställ att stelna i kyl.

Variant: Toppa en bit ost med en bit valnöt, en droppe crèma de balsamico och timjan. Du kan också toppa en bit ost med en god fikonmarmelad och pistaschmandel.

Tips!

Dryckestips: Rött, sött vin av druvan Grenache från Maury eller Banyouls i södra Frankrike.

efterratt,forratt,smaratter