Lammracks med jordärtskocks- och ostterrin med balsamsmakande sallad
- 4 portioner
- advancerad
- Över 45 min
Ingredienser
800 g lammracks
1/2 dl olivolja
3 vitlöksklyftor
1 msk fänkålsfrön
1 tsk salt
1 tsk socker
peppar
Terrin:
500 g jordärtskockor
100 g Allerum Herrgård riven
20 basilikablad
10 salviablad
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
Sallad:
200 g blandad grönsallad
10 körsbärstomater
1/2 dl rostade solroskärnor
1 finhackad bananschalottenlök
olivolja
balsamicovinäger
salt och peppar
Gör så här
Mixa snabbt ihop ingredienserna till marinaden och låt köttet marineras, gärna över natten. Grilla lammracksen (i så fall gärna hela) eller bryn köttet och stek klart det i ugnen i max 175°. Stek tills köttet har en temperatur mellan 52° och 55°. Låt köttet vila ett par minuter innan det skärs upp.
Skala skockorna och skär eller hyvla dem tunt. Använd fyra portionsformar för att göra terrinen. Varva skockskivorna med riven ost, finhackade örter och vitlök. Salta och peppra en aning. Baka i ugn, 175°, i ca 45 minuter.
Krama gärna lite saft ur tomaterna i skålen innan du blandar ihop salladen. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
huvudratt