Fransk sallad med brödtärningar och parmesandressing

  • 4 portioner
  • Medel
  • Max 30 min

Ingredienser

4-6 skivor franskt baguettebröd, gärna lite grövre
50 g Smör
200 g tärnat sidfläsk
eller bacon
1 dl grovriven parmesanost
2 dl Lätt Crème Fraiche
1 ask solrosskott
1 påse blandad sallad, gärna med ruccola
salt och peppar

Gör så här

Skär brödet i tärningar och stek dem frasiga och gyllenbruna i smör. Låt rinna av på hushållspapper. Stek fläsktärningarna och låt även dem rinna av. Rör ihop ost och crème fraiche, smaka av med salt och peppar. Vid servering, fördela solrosskott, bröd och fläsktärningar över salladen. Ringla över ostsåsen. Avsluta med ett par varv på svartpepparkvarnen samt lite flingsalt.

Tips!

För att slippa stekos, stek bacon och sidfläsk i ugnen 200° ca 10 minuter.

forratt,sallad,smaratter,vegetariskt