Flamberade crêpes med anissmakande ostfyllning

  • 4 portioner
  • Medel
  • Över 45 min

Ingredienser

Crêpessmet:
2 ägg
1 dl mjöl
1 krm salt
2 dl Mjölk
1 msk smält Smör

Fyllning:
1 liten fänkål
30 g ruccola
100 g Allerum Präst riven
1/3 krm mald anis

Till flambering:
1/2 dl anissprit, t ex Sambuca eller Pernod

Till garnering:
grovhackade pecannötter

Gör så här

Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken samt äggen. Rör ner det smälta smöret. Låt smeten stå och dra en timme i kylen. Grädda fyra små crêpes. Låt svalna.

Stek finskuren fänkål i lite smör tills den blir lite mjuk, men med spänst kvar. Blanda med grovskuren ruccola, anis och riven ost. Lägg fyllningen på crêpesen, rulla ihop. Värm crêpesen på medelvärme i en stekpanna, slå på sprit och tänd på. OBS! Håll inte stekpannan under köksfläkten eller i närheten av något lättantändligt.

Lägg upp, strö över grovhackade pecannötter och ringla på lite av den avbrända spriten.

forratt,vegetariskt