Japansk krispig taco i salladsblad

  • 4 portioner
  • Lättlagat
  • 0

Ingredienser

3 dl jasminris 

 

500 g lövbiff 

100 g shiitake  

2 vårlökar 

1 vitlöksklyfta  

½ röd chili  

½ tsk ingefära  

½ tsk worcestershiresås 

½ msk ketchup  

 

2 hjärtsallad 

2 morötter 

½ gurka  

2 dl creme fraiche picklad rödlök timjan  

Gör så här

Koka riset enligt anvisningar på förpackningen. Strimla köttet och bryn. Skär svampen i mindre bitar och låt få färg med köttet. Strimla salladslöken och pressa i vitlök. Skär chili och bland ner tillsammans med ingefära, worcestershiresås och ketchup. Dra isär salladsbladen. Skär morot och gurka på tunt på mandolin. Lägg ris i salladsbladen. Lägg på kött, morot, gurka och avsluta med att klicka på creme friache 

Tips!

Vill du göra detta till en vegetarisk rätt så byt ut färsen mot ostronskivling som du strimlar.  

huvudratt,vegetariskt