Cheesecake med mango och matcha

  • 12 bitar
  • Medel
  • Över 45 min

Ingredienser

Botten:
150 g Smör
300 g digestivekex

Fyllning:
5 dl Yoghurtkvarg
4 ägg
1 dl strösocker
½ tsk vaniljpulver
¾ dl majsstärkelse
1 dl Vispgrädde
¾ dl frusen mango
2 tsk matcha
(grönt te i pulverform)

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Lägg kex och smör i en mixer. Mixa till en jämn deg.
Tryck ut i botten på en form med avtagbara kanter (20 cm i diameter).
Lägg yoghurtkvarg i en skål. Knäck i äggen. Häll i socker, vanilj, majsstärkelse
och grädde. Rör så att allt blandas. Häll upp smeten i två bunkar.
Mixa mango i en mixer och blanda ner i den ena bunken. Rör i matchapulver
i den andra bunken. Häll de båda smakerna i formen. Dra med en
gaffel så att det blir ett mönster. Grädda kakan mitt i ugnen i 40 minuter.
Ta ut och låt svalna. Ställ in i kylen i 30 minuter innan du skär kakan.

efterratt